Vivian

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ CD

279 posts in this topic

Μόλις τώρα στον ΑΝΤ1 και κατά την συνέντευξη τύπου για τις "πρώτες εκδόσεις" ο Νταλάρας είπε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με Βέλγους (αν θυμάμαι καλά) συντελεστές για την ηχογράφηση ενός cd το οποίο θα ηχογραφηθεί εξ' ολοκλήρου στο εξωτερικό!!!! :):D:D:)

Το πότε θα γίνει αυτό δεν το είπαν.....Αναμένουμε λοιπόν!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένας καλλιτέχνης «ταξιδεύει» στα μουσικά μονοπάτια ενός μεγάλου συνθέτη, προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανά τα τραγούδια του και τον ίδιο τόσο μέσα μας όσο και στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο με την συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του Μάρκου Βαμβακάρη, ο Γιώργος Νταλάρας έδωσε 4 συναυλίες στους χώρους που γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος ρεμπέτης, εκπληρώνοντας μια υπόσχεση στον εαυτό του αλλά και στην ψυχή της λαϊκής μας μουσικής. Τέσσερις συναυλίες σε Σύρο και Πειραιά που ένωσαν τραγουδιστές, μουσικούς και κοινό σε μια φωνή-απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής στον Μάρκο Βαμβακάρη και δρομολόγησαν την κυκλοφορία ενός διπλού cd. Το cd κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ , αφιερωμένο στη μνήμη και στο έργο του μεγάλου συνθέτη, με τον τίτλο «Γιώργος Νταλάρας - Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη».

Από το πολύ καλαίσθητο και αρκετά ενημερωμένο ένθετο του διπλού αυτού cd, θα πάρετε μια μικρή έστω γεύση από τη ζωή του Μάρκου Βαμβακάρη, όπως επίσης θα διαβάσετε και ένα απόσπασμα από προσωπική του αφήγηση. Ο Μάρκος Βαμβακάρης έζησε την ζωή του με στερήσεις και λιγοστές καλές στιγμές. Έμεινε στο περιθώριο, ανεπιθύμητος για μεγάλα χρονικά διαστήματα από την αστική κοινωνία και από προοδευτικούς κύκλους της εποχής. Φεύγει από την γενέτειρά του την Σύρο και εγκαθίσταται στον Πειραιά. Οι αντίξοες συνθήκες και το γεγονός ότι ήταν καθολικός δημιούργησαν δυσκολίες ταυτόχρονα όμως ήταν πηγή έμπνευσης για το ξεχωριστό του έργο.

Οι συναυλίες του Γιώργου Νταλάρα αλλά και η κυκλοφορία αυτού του cd αποτέλεσαν ένα ουσιαστικό βήμα στην αποκατάσταση της τιμής και της δικαίωσης του Μάρκου Βαμβακάρη. Το διπλό αυτό cd περιλαμβάνει 28 μεγάλες επιτυχίες του Μάρκου.

CD1:

1. Φραγκοσυριανή

2. Τα ματόκλαδά σου λάμπουν

3. Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά

4. Σύρος

5. Θα 'ρθω να σε ξυπνήσω

6. Έλα να πάμε εκεί που λες

7. Τα ζηλιάρικά σου μάτια

8. Ο Μάρκος Πολυτεχνίτης

9. Ο Μάρκος υπουργός

10. Τα όμορφα τα γαλανά σου μάτια

11. Μικρός αρραβωνιάστηκα

12. Σκύλα μ' έκανες να λιώνω

13. Χρόνια στον Πειραιά

14. Στο Φάληρο που πλένεσαι

CD2:

1. Κάθε βράδυ θα σε περιμένω

2. Να πεθάνεις

3. Aτακτη

4. Καφ' τονε τον Σταύρο καφ' τονε

5. Εφουμέρναμε ένα βράδυ

6. Μπουζούκι μου διπλόχορδο

7. Ο καλόγηρος

8. Αλεξανδριανή

9. Ρίξε τσιγγάνα τα χαρτιά

10. Το μπουζούκι στο Παρίσι

11. Τα καραβοτσακίσματα

12. Όσοι έχουνε πολλά λεφτά

13. Αν μ' αξιώσει ο θεός

14. Αντιλαλούν οι φυλακές

ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο cd όπως και στις συναυλίες συμμετέχουν τα παιδιά του Μάρκου, οι συνθέτες και μουσικοί Στέλιος και Δομένικος Βαμβακάρης, καθώς και οι Θοδωρής Παπαδόπουλος και Χρυσούλα Χριστοπούλου, αυθεντικοί ερμηνευτές του ρεμπέτικου τραγουδιού και βέβαια μια πλήρης λαϊκή ορχήστρα δώδεκα μουσικών. Οι ερμηνείες όλων σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Την εποχή που έζησε και μεγάλωσε ο Μάρκος Βαμβακάρης. Δεν λείπει βέβαια και η προσωπική σφραγίδα του Γιώργου Νταλάρα τόσο με την ξεχωριστή ερμηνεία του σε αυτά τα διαχρονικά τραγούδια, όσο και με την ενορχήστρωση των τραγουδιών-θρύλος του Μάρκου Βαμβακάρη. Του δημιουργού που πρώτος έδωσε σάρκα και οστά στην καθημερινότητα του απλού λαϊκού ανθρώπου μέσα από το τραγούδι, σ' αυτό που έμελλε να γίνει το «λαϊκό μας τραγούδι». Ένα cd σταθμός στην λαϊκή μας μουσική που δεν πρέπει να λείψει από την δισκοθήκη σας.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ο Γιώργος Νταλάρας παραχωρεί εξ ολοκλήρου τα δικαιώματά του από τον δίσκο, για την διατήρηση της λειτουργίας και την κάλυψη εξόδων συντήρησης του Θεάτρου Απόλλων στη Σύρο. Με αυτό τον τρόπο εκπληρώνεται μια υπόσχεση, ο Μάρκος Βαμβακάρης συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ακόμα και μετά τον θάνατό του.

http://entertainment.flash.gr/music/releas.../10/31/16830id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

:D

Anna

I have not bought the cd yet so I haven't heard the new songs.

Therefore when I do, believe me I will post my opinion on it.

Note, there is some snob in the US who has bashed all of Dalaras cd's from the last 5 years now including the new one here.

Personally, I don't think he's even heard half of them and not the new one either,.

I haven't responded to him yet but in time I will as soon as I hear the new cd figuring I'll give him the benefit of the doubt if in fact it's good or not.

My guess is no matter how it will sound, coming from Dalaras

it can only sound

GREAT!!

:D

p.s. alot of this bashing is due still from the MAZI Tour when Dalaras voiced his opinion on the American Government and there are alot of Greek/American citizens still upset and appalled by this.

And for the record, As for me it doesn't bother me in the least

I didn't go to hear him preach or rally, I went to hear him sing and watch him play his instruments.

End of story.

Share this post


Link to post
Share on other sites
no matter how it will sound, coming from Dalaras

it can only sound  

 GREAT!!

I have heard this double CD at a friend's home, ad it IS great, and he made a copy of it for me because I have no money to buy it, but I don't agree with everything you say: some Dalaras CDs do not sound great to my ears. I don't like everything he does. I like most of it, but not everything.

This one though is more than great!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could anyone tell me if it's possible to order the new CD through internet? Trehantiri doesn't advertise it and neither does Amazon.

Thanks! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

NEEΣ ΔIΣKΟΓPAΦIKEΣ KYKΛΟΦΟPIEΣ

Στα στούντιο ολοταχώς

Ώρες (δισκογραφικής) νηστείας, με επανεκδόσεις. Ώσπου να κυκλοφορήσουν τα αρτίσιμα... δισκογραφικά του Πάσχα

Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και cd με Λίνα Νικολακοπούλου - Νίκο Αντύπα ετοιμάζει η Μαρινέλλα. H Ελευθερία Αρβανιτάκη ηχογραφεί Κραουνάκη, Μαχαιρίτσα, Χατζηγιάννη (που επίσης θα κυκλοφορήσει δίσκο)

Ύστερα από έναν συγκρατημένο σε νέες παραγωγές χειμώνα, που ισχυροποίησε την διαμορφωμένη (από το 2000) τάση της δισκογραφίας προς τις συλλογές και τις επανεκδόσεις, οδεύουμε σιγά σιγά προς τη δεύτερη δισκογραφική «ακμή», για το Πάσχα.

Τα μεγάλα ονόματα προτίμησαν να δουν τον χειμώνα να φεύγει, για να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να μπουν στο στούντιο. Ως εκ τούτου, το παιχνίδι των εντυπώσεων αφέθηκε στα χέρια των παιδιών από τα ριάλιτι - ουρά οι χρυσοί δίσκοι... - και σε λίγες αλλά επιτυχημένες παραγωγές, όπως της Χάρης Αλεξίου, που το άλμπουμ της «Ως την ʼκρη του Ουρανού Μου» πούλησε, κατά την εταιρεία της, 100.000 αντίτυπα. Πολύ καλά πήγε και το λάιβ τής ʼλκηστης Πρωτοψάλτη (από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μαζί σε cd και dvd), που δεν άργησε να γίνει χρυσό, αλλά και η προσπάθεια του Γιώργου Νταλάρα με τις προσεγμένες παραγωγές του από την αφυπνισθείσα Parlophone: το διπλό λάιβ αφιέρωμα στον Βαμβακάρη έγινε χρυσό, το τριπλό του Τσιτσάνη, το οποίο ξεπέρασε τα 25.000 αντίτυπα, το «Smyrne» από την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας (πάει ανέλπιστα καλά) και το παραδοσιακό άλμπουμ της μικρής Αρετής Κετιμέ.

Σε μια δισκογραφία λοιπόν, που από την μια επενδύει στη «φάμπρικα» των τηλεοπτικών τραγουδιστών και από την άλλη αναγκάζεται (σιγά σιγά) να δει ότι το καλό υλικό σε συνδυασμό με το προσεγμένο packaging και τη «λογική τιμή» μπορεί και να είναι μια λύση κατά της πειρατείας, περιμένουμε την νέα δισκογραφική «σοδειά» ώς το Πάσχα.

Τι θα δούμε μέχρι τότε; Μέχρι τέλος Μαρτίου, τον νέο δίσκο της Μαρινέλλας (με καινούργια τραγούδια των Νίκου Αντύπα και Λίνας Νικολακοπούλου), που θα εμφανιστεί παράλληλα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - ήδη έκαναν την εμφάνισή τους οι ουρές στα ταμεία.

Στο στούντιο μπαίνει και η Ελευθερία Αρβανιτάκη ώς το Πάσχα - μπορεί και λίγο αργότερα - για να ηχογραφήσει τραγούδια που της έχουν δώσει οι Σταμάτης Κραουνάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μιχάλης Χατζηγιάννης κ.ά.

Πριν ατονίσουν οι εντυπώσεις από τον πολύ επιτυχημένο του χειμώνα, ο νέος Χατζηγιάννης θα είναι στα δισκάδικα. Μανώλης Λιδάκης και Γλυκερία, με νέους δίσκους επίσης πριν από το Πάσχα. Τα άλμπουμ τους, σύμφωνα με το επικρατέστερο ρεύμα της εποχής, είναι πολυσυλλεκτικά: Για τον Λιδάκη έγραψαν οι Τάκης Μπουρμάς, Χρήστος Νικολόπουλος, Ορφέας Περίδης, Μανώλης Καραντίνης, Ηρακλής Βαβάτσικας κ.ά. και για τη Γλυκερία οι Παντελής Θαλασσινός, Αντώνης Βαρδής, Μάκης Μουράτογλου, Βασίλης Καζούλης κ.ά.

Παράλληλα, θα έχουμε επιστροφή του Στέφανου Κορκολή: Τα τραγούδια του (σε στίχους κυρίως Ρεβέκκας Ρούση) στηρίζουν με τις φωνές τους η νο1 τραγουδίστρια των πορτογαλικών φάντος Ντούλσε Ποντς, ο Γιώργος Νταλάρας, η ʼλκηστη Πρωτοψάλτη και η νεώτερη Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Εντός του επόμενου μήνα περιμένουμε ακόμη τον νέο Δημήτρη Μπάση (σε μουσική Νίκου Αντύπα), την Μαρία Θωίδου και τον Σωκράτη Μάλαμα (σε τραγούδια δικά της), τον νέο Πασχάλη Τερζη (σε τραγούδια Γιώργου Θεοφάνους), δεν αποκλείεται και το λάιβ της Δήμητρας Γαλάνη από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σίγουρα και το λάιβ του Θανάση Παπακωνσταντίνου από τις περυσινές του εμφανίσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

ΧΑΡΗ ΠΟΝΤΙΔΑ

ΤΑ ΝΕΑ , 10-03-2004 , Σελ.: P21

Κωδικός άρθρου: A17886P211

ID:406705

http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.pri...7886&m=P21&aa=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο στούντιο βρίσκεται και ο Γιώργος Νταλάρας ετοιμάζοντας τον νέο προσωπικό του δίσκο, που αναμένεται να είναι έτοιμος τον Νοέμβριο. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι ότι τα καινούργια του τραγούδια θα φέρουν τις υπογραφές πολλών διαφορετικών δημιουργών.

Εφημερίδα "Το 'Εθνος της Κυριακής"

12/09/2004

Share this post


Link to post
Share on other sites

alh8eia???den to 3era oti etoimaze neo proswpiko disko!gnwrizei kaneis kati perissotero?ti styl 8a einai,poioi 8a einai dhmioyrgoi ktl?? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se duo mhnes 8a kukloforhsei neos diskos?

Kanena neo peri ti eidos tragoudia 8a periexei o diskos? Posa tragoudia? Summetoxes?

Epsaxa sto official site alla opws panta den eixe nea :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στο στούντιο βρίσκεται και ο Γιώργος Νταλάρας ετοιμάζοντας τον νέο προσωπικό του δίσκο, που αναμένεται να είναι έτοιμος τον Νοέμβριο. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι ότι τα καινούργια του τραγούδια θα φέρουν τις υπογραφές πολλών διαφορετικών δημιουργών.

Εφημερίδα "Το 'Εθνος της Κυριακής"

12/09/2004

And for those who don't read greek:

Agnie quotes from an article in the «Ethnos tis Kyriakis» sunday paper

«...Also to be found in the studio: Giorgos Dalaras, who is getting ready his new personnal album, which is expected for November. What we know about it so far is that his new songs will bear the signature of many different creators [meaning lyrics writers and composers - G.] ».

so: NOVEMBER..........

Share this post


Link to post
Share on other sites

paidia gnwrizei kaneis sas an sto site toy meloys "petros", aytoys toys stixoys toys exei grapsei o dalaras h an einai dikoi toy dld?

"Δε θα ήθελα να ξεχάσω τίποτα

και δε θα ήθελα να ξαναζήσω τίποτα

ζω παρέα με τον εαυτό μου

και είμαι τα κομμάτια του..."

kanw thn erwthsh se ligo akyro meros toy forum,me thn elpida oti 8a to doyn perissoteroi edw!

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

BAΣIΛHΣ ΔHMHTPIΟY

Aνέκδοτες πρώτες εκτελέσεις

H πορεία 30 χρόνων του συνθέτη Βασίλη Δημητρίου στο ελληνικό τραγούδι περνά μέσα από ένα ανθολόγιο 30 τραγουδιών του, που κυκλοφορούν σε άλμπουμ με δύο CD από τη Minos-ΕΜΙ. Μεταξύ των συνθέσεων του Δημητρίου υπάρχουν και τρεις ανέκδοτες πρώτες εκτελέσεις με τον Στράτο Διονυσίου, που τοποθετούνται χρονικά στην πρώτη περίοδο του συνθέτη, δηλαδή στη δεκαετία 1964-74. Τα κομμάτια αυτά είναι στο πρώτο CD: «Θα πάρω βόλτα τη ζωή» και «Σεπτέμβρη του '62» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και «Τώρα σβήσανε τ' αστέρια» σε στίχους Γιώργου Λεβεντογιάννη.

Ερμηνευτές στα άλλα τραγούδια που περιέχει το πρώτο CD είναι οι Σωτηρία Μπέλλου, Γιάννης Καλατζής, Δήμητρα Γαλάνη, Χάρις Αλεξίου, Μανώλης Μητσιάς και Αφροδίτη Μάνου. Στο δεύτερο CD υπάρχουν 13 τραγούδια από τις γνωστές τηλεοπτικές σειρές «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Πρόβα νυφικού», «Ο μεγάλος θυμός» και «Παλίρροια». Τραγουδούν οι Γιώργος Νταλάρας, Μαρινέλλα, Αφροδίτη Μάνου, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Θηβαίος, Μανώλης Χατζημανώλης, και οι Οπισθοδρομικοί.

ΤΑ ΝΕΑ , 11-09-2004 , Σελ.: P02

Κωδικός άρθρου: A18036P025

ID:432396

http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.pri...8036&m=P02&aa=5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μεταφέρω εδώ πληροφορία που μου έδωσε φίλος για το νέο cd του Νταλάρα που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου χρόνου. Την είδηση την άκουσε στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά(εγώ δεν βλέπω τέτοιες εκπομπές). Ξέρετε ποιος θα είναι ο συνθέτης της τελευταίας δουλειάς του Γιώργου; Ποιος θα γράψει τα νέα του τραγούδια; Ο Θεοφάνους!!!

Μου φαίνεται ότι το θέμα, αν αληθεύει, θέλει συζήτηση...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ξέρετε ποιος θα είναι ο συνθέτης της τελευταίας δουλειάς του Γιώργου; Ποιος θα γράψει τα νέα του τραγούδια; Ο Θεοφάνους!!!

Ε, όχι!!!!!!!!!!! Είναι αδύνατον!!!!!!!!!!!!!!! Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο!!!!!!!!!!!!!!!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Νταλάρας δεν έχει πει ότι το καινούργιο δίσκο θα περιέχει τραγούδια από πολλούς συνθέτους και στιχουργούς;

’λλο είναι να γράψει ο Θεοφάνους «ΤΑ τραγούδια» γι' αυτό το δίσκο, άλλο να γράψει «τραγούδια»...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συγγνώμη,γιατί είστε ορισμένοι τόσο απόλυτοι;Το τραγούδι <<Κύμα>>

που τραγουδά η Χαρούλα και συνθέτης του οποίου είναι ο Θεοφάνους,είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι . Επιπλέον έχει γράψει πολύ όμορφα τραγούδια στον Π.Τερζή. Σε αντίθεση με κάποιους της έντεχνης

μουσικής(την οποία ακούω κυρίως) που θα έλεγα ότι δεν ανταποκρίνονται

στο ύψος των περιστάσεων.Οι κινήσεις του Γιώργου σίγουρα έχουν μελετηθεί και πιστεύω στο ένστικτό του. Μάλλον γίνεται προσπάθεια προσέγγισης. Μακάρι να καταφέρει καλές φωνές,συνθέτες να τους φέρει

στα δικά του λημέρια. Μην ξεχνάμε ότι - δυστυχώς-σε λίγα χρόνια όπως

είπε και ο ίδιος θα αφήσει το τραγούδι. Ας περιμένουμε λίγο και ας του

έχουμε λίγο περισσότερη εμπιστοσύνη. Το βέβαιο είναι ότι θα ταρακουνήσει

την δισκογραφία και ότι για μια ακόμη φορά ρισκάρει. Έχει -νομίζω - αυτό

το δικαίωμα κι εδώ θα είμαστε κι εμείς κι εκείνος για να κρίνουμε και να

κριθεί. Πάντως όποιος αμφιβάλλει και μπορεί να τον πλησιάσει ας του

εκφράσει απευθείας τους φόβους του. Την καλησπέρα μου σε όλους

και ψυχραιμία...

:mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ πάλι δεν μπορώ να βασιστώ σε πληροφορίες που προέρχονται από μία εκπομπή που λέγετε "ΟΛΕ". Πιθανότατα, η πληροφορία είναι αναληθής.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην εκπομπή "Όμορφος κόσμος το πρωί" του MEGA την Τρίτη 12/10 αναφέρθηκε πως ο Γ. Θεοφάνους έγραψε τραγούδι που θα τραγουδήσουν μαζί Νταλάρας-Ρέμος ενόψει της συνεργασίας τους.Κάτι αντίστοιχο με ότι έγινε στη συνεργασία Πρωτοψάλτη-Ρέμου και το τραγούδι "Σ' αγαπω".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Εγώ πάλι δεν μπορώ να βασιστώ σε πληροφορίες που προέρχονται από μία εκπομπή που λέγετε "ΟΛΕ".

Αποστόλη, πολύ καλό! :naughty::wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kanena neo gia to CD; Toso polu mas aporrofise pia to thema ths synergasias pou ksexasame ti nea diskografiki douleia pou mporei sto kato-kato na einai kai pio ousistiko san thema;Pote tha bgei epitelous; ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.